Nie polecam
Na pewno każdy z was trafił na coś co chętnie odradził by znajomym i nieznajomym, może ten temat pozwoli na odsianie ziarna od plew i pozwoli uchronić troche naszych ciężko zarobionych euro od wydania tam gdzie nie powinny byc nigdzie wydane.
Może zacznę:
Odradzam wizytę w tawernie El Kapitan ( polecanej w przewodniku paskala) w miejscowości Porto Koufo na Sithoni. Bardzo drogo i niesmacznie.
Zamówilismy : porcję ( podobno ) młodej kozy, która okazała się niewielkim kawałkiem żeberek z bardzo tłustym mięsem ( wiecej tłuszczy i kości niż mięsa) - koszt ponad 18 euro
porcję jagnięciny ( bardzo wysuszone kawałki kości, które jechały starym baranem a nie młodym jagnieciem, górale wiedzą o czym piszę) koszt ponad 15 euro, porcję makaronu pastisio ( naprawdę niewielką za ponad 12 euro) i porcję sałatki greckiej ( najlepsza z całego żarcia) do tego butelkę 1,5 litrową zwykłej wody . Całościowy koszt to ponad 59 euro ( doliczono koszt obsługi). Odechciało mi sie greckiego żarcia na dłuższy czas. Jestem w stanie wydać te 59 euro na kolację ale niech to jedzenie będzie przyjemnością a nie udręką.


  PRZEJDŹ NA FORUM