Zaopatrzenie w sklepach
ja ogolem nie przepadam za to firma Crete Farms kupilam dwa razy z tej firmy wedliny i dwa razy sie zawiodlam nie dosc ze drogie to jeszcze nie smaczne,powiem tak grecy nie wiedza jak robic indyka gdyz w Grecji drob nie jest az tak popularny,oczywiscie pieczonego kurczaka z grilla robia ok ale jesli chodzi o drob konserwowy czy jako wedlina do chleba mozna sie zawiezc czasem,ja w tavernie raz zamowilam sobie grillowane kielbaski drobiowe i ogolem ok byly smaczne ale po powrocie do domu czulam sie potwornie okropny bol brzucha i zawroty glowy,a teraz powiem skad takie cos sie bierze,grecy nie zamawiaja za wiele drobiowych przysmakow wiec te rarytasy w tavernach zalegaja dlugi czas i nie rzadko sa zepsute,wezna je obsmaza ladnie obsypia przyprawami i nie widac ze byla juz kielbaska zielona.
Co do Lidla sama tez i tam robie zakupy ale glownie jezdze tam po chemie jak i sery zolte gdyz to wychodzi taniej,jogurty dla dziecka czasem jakiegos kurczaka a na wieksze zakupy wybieram mniejsze markety regionalne gdzie wszystko mam pod reka i rowniez ceny nie sa wygorowane,ale niestety serow feta nie kupuje w sklepach,po pierwsze sami je wyrabiamy a po drugie sa bardziej typu sera feta,jak juz ktos chce prawdziwego sera feta sprobowac to najlepiej pytac sie gdzies u wiesniakow bo ci czesto serem handluja i wowczas poznacie roznice miedzy sklepowym a wlasnej roboty,a tak dla rozroznienia powiem ze ser feta z koziego mleka zawsze jest bardzo twardy z domieszka owczego srednio-twardy a owczy mieciutki i puszysty w smaku.


  PRZEJD NA FORUM