grecka kie³basa/parówka
Z Krety parowek czy kielbas to ja wogole nie kupuje,kiedys z mezem kupilismy bo niby takie mialy byc smaczne z oliwkami w srodku a byly nie do przelkniecia,mysle ze na Krecie nie potrafia wyrabiac wedlin,moze sa dobrzy w wyrobie serow czy tez oliwy ale wedliny lepiej niech zaczna importowac z innych miejscowosci oczko
A tak na ogol w Grecji jadam z mezem dosyc czesto kielbase grecka i jest bardzo smaczna a zwlaszcza nam smakuje z porem lub z czerwona papryka gdyz sa bardzo aromatyczne jak i sie nadaja wspaniale na grill.
Wedliny w Grecji sa pyszne ale duzo jest zalezne kto wyrabia jak i z czego wyrabia,jedni wyrabiaja z miesa bez domieszek inni proferuja robic kielbase z glowizny wieprzowej co na niektorych paczkach z kielbasa jest to wymienione lub zatajone.
Bylo tez i glosno kiedys o wedlinach z Krety zwlaszcza kielbasach ze byly tam sladowe ilosci koniny z koni ktore poprostu padly po nie udanej antybiotykoterapii,tak samo bylo z jedzeniem w IKEA,oczywiscie mieso nie bylo z Grecji a importowane gdyz w Grecji nie prowadzi sie uboju koni i oslow jak i normalnie nie mozna nigdzie dostac nawet takiego miesa.

P.S. Troche pozno odpowiadam na temat a to przez to ze nie znajduje czasu na internet,maly mi zabkuje i dostaje doslownie calodniowych napadow placzu.


  PRZEJD NA FORUM