Co jeszcze warto zabrać do Grecji?
U nas w domu ja gotuję. Zwłaszcza, że żona nie dostanie więcej niż 3 tyg. urlopu i ja drugie tyle spędzam z trójką dzieci sam.
Dobrych wędlin greckich nie znalazłem. Najlepsze były paczkowane ... hiszpańskie. Przypominały nasze.

Dobre mięso na schabowe, czy piersi z kurczaka dostaniesz we wspomnianym sklepie. Na targu ośmiornice też jak i krewetki (ja podejrzewam, że większość to z hodowli okolicznych - na google.maps widać tego mnóstwo w wodzie za Tolo, jak i poniżej Kiwieri

Wszyscy lubią kuchnię grecką ale najlepiej raz na 3 dni - w pozostałe jakies domowe jedzenie. Kupisz mrożeone piersi z kurczaka, warzywa od chłopa (kabaczki, pulpę), marynujesz w oliwie i musztardzie piersi pokrojone w kostki (lub w Metaxie), do gara na rozgrzany olej, potem warzywa pokrojone w kostki i na końcu pulpę i masz w 15 min super mięso z sosem do spaghetti.


  PRZEJDŹ NA FORUM