Grecja GRECJA-forum turystyczno-społecznościowe


W S T E P N I A K Grecja – kraj słońca, błękitnego morza, białych domków i wielkiej historii. Jednocześnie kraj wielkich kontrastów, borykający się z niezliczonymi problemami społecznymi. Biedny kraj bogatych ludzi – takie określenie gdzieś usłyszałam. Czy słuszne? Skąd wzięło się powiedzonko „nie udawaj Greka?” :) Zapraszam do udziału w dyskusji na te i inne tematy… razem możemy spróbować tak naprawde zrozumieć i poznać ten kraj, zobaczyć go z perspektywy nie tylko turysty, ale także potencjalnego mieszkańca… w końcu jesteśmy w Unii :)





NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PIASKOWNICA POLSKO-GRECKA, GRECKO-POLSKA...INNE KOMBINACJE RÓWNIEŻ MILE WIDZIANE;) » WYPOSAŻENIE KUCHNI NA JACHCIE

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Wyposażenie kuchni na jachcie

  
zosta
30.10.2024 11:44:19
Grupa: Użytkownik

Posty: 7 #8221815
Od: 2024-7-22
Cześć! Planujemy dłuższy rejs i zastanawiam się, jak najlepiej przechowywać jedzenie na jachcie. Chodzi mi głównie o to, jak długo utrzymać świeżość produktów, zwłaszcza przy ograniczonym miejscu i lodówce. Macie jakieś sprawdzone sposoby?
  
Electra23.11.2024 09:00:13
poziom 5

oczka
  
jamme
30.10.2024 13:19:49
Grupa: Użytkownik

Posty: 5 #8221843
Od: 2024-9-13


Ilość edycji wpisu: 1
Hej! Podstawowa zasada to pakować jedzenie w mniejsze porcje i stosować próżniowe pojemniki – przedłuża to świeżość produktów, zwłaszcza mięsa i nabiału. Z doświadczenia wiem, że dobrze mieć produkty w puszkach i słoikach, bo są trwałe i odporne na wstrząsy. Warzywa, które wytrzymują długo, jak marchew czy cebula, warto też zabrać. Jeśli masz małą lodówkę, to korzystaj z chłodzących wkładów – to daje trochę więcej miejsca na rzeczy, które faktycznie muszą być zimne. Więcej porad na temat wyposażenia kuchni na jachcie znajdziesz na tej stronie, polecam sobie poczytać:


TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA

  
yamah
01.11.2024 08:35:37
Grupa: Użytkownik

Posty: 4 #8222310
Od: 2023-11-19
Pakować próżniowo..torby termiczne lub lodówko-zamrażarka np.50 litrów na 12V z aku LiFpo4 100Ah (lekkie).Mamy Yeticool dwukomorowa (jedna mrozi druga chłodzi) jako dodatkowa w kamperze i zdaje egzamin.

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PIASKOWNICA POLSKO-GRECKA, GRECKO-POLSKA...INNE KOMBINACJE RÓWNIEŻ MILE WIDZIANE;) » WYPOSAŻENIE KUCHNI NA JACHCIE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny